Start werkzaamheden natuurlijke begraafplaats in Ophemert

In 2023 wordt de algemene begraafplaats in Ophemert uitgebreid met een natuurlijke begraafplaats. De werkzaamheden voor de aanleg starten deze week.

Planning: eind november 2021 start de aannemer met de eerste fase van de aanleg. Dit bestaat vooral uit het opruimen van het bestaande terrein en het verbeteren van de bodem. Daarna worden er bloemrijke zadenmengsels ingezaaid, dit zorgt voor een vruchtbaardere bodem. Doordat er diep gespit wordt, moet de grond daarna rusten om in te klinken. In de tweede helft van 2022 wordt de beplanting en verdere inrichting gedaan. Eind 2022 is de oplevering. Uiteraard houdt de aannemer rekening met uitvaarten op het andere deel van de begraafplaats. De werkzaamheden worden dan tijdelijk stilgelegd.

Natuurlijk begraven
Een natuurlijke begraafplaats is een begraafplaats met een parkachtige uitstraling, waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt. Dit is niet hetzelfde als een natuurbegraafplaats. Daarvoor zijn in West Betuwe op dit moment geen mogelijkheden. De natuurlijke begraafplaats in Ophemert is ook voor mensen van buiten het dorp bedoeld. Het beheer is in handen van de gemeente.

BRON: Persbericht Gemeente West Betuwe, 29 november 2021

Reacties zijn gesloten.