Euphonia

Wanneer zijn we weer actief:

mei 29
19:30 - 21:30
jun 05
19:30 - 21:30

Euphonia Leden:

Klik hier om de Euphonia leden te leren kennen.

Euphonia Speciaal:

Eerste Ophemerts Lente Orkest

Klik hier voor het laatste nieuws:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063112665073

Over Euphonia

Muziekverenging Euphonia is een hechte groep van blazers, slagwerkers en andere muzikanten. Enkelen van ons bespelen pas sinds kort (weer) een instrument. Anderen maken al hun hele leven muziek. Een deel van de huidige leden is geboren en getogen Betuwnaar en speelt soms al decennia mee. Onderhand is de ‘import’ van Ophemert en omringende dorpen ook goed vertegenwoordigd. Samen muziek maken verbindt, is gezond voor lijf en geest en draagt bij aan een fijne leefomgeving.

De vereniging is opgericht in 1907 en heeft talloze jonge en oudere muzikanten opgeleid, aubades uitgebracht, concerten gegeven, fruitcorso’s begeleid en aan concoursen deelgenomen.

Modern repertoire

Ook al heeft Euphonia een eerbiedwaardige leeftijd, ons repertoire is modern en afwisselend – van jazz, pop, rock tot klassiek. Rond Kerst, met Bevrijdingsdag en aan het begin van de zomer geven we feestelijke en gratis toegankelijke optredens waarvoor we dit repertoire instuderen. Ook spelen we desgevraagd bij kerkdiensten. Verder houden we open repetities en geven we heel af en toe een verjaardagsconcertje of andere aubade bij goede bekenden.

Nostalgie

Vanzelfsprekend zorgt een deel van onze leden nog voor de traditionele marsmuziek bij optochten – met of zonder uniform. Bijvoorbeeld op Koningsdag, bij het Fruitcorso of met het binnenhalen van de Avondvierdaagse. Omdat de meeste harmonieën en fanfares wat kleiner zijn dan vroeger, spelen we vaak samen met andere verenigingen. Door de handen ineen te slaan gaat de nostalgie van marsmuziek niet verloren.

Eenvoudig instappen als beginner of ‘herintreder’

Wanneer je nog geen ervaring hebt, krijg je les van een gediplomeerd docent. Waarschijnlijk zul je snel kunnen deelnemen aan de repetities. Heb je lang geleden een instrument bespeeld en wil je dat graag weer oppakken? Wij bieden de mogelijkheid om met eenvoudige stukken in te stappen bij onze repetities. Door samen te spelen met anderen, versnel je je leerproces en heb je meer plezier.

Kinderen

Elke twee jaar leiden we in Ophemert een groepje basisscholieren op. Kinderen van andere scholen zijn ook welkom.

Lidmaatschap

Lidmaatschap bij Euphonia kost € 12,00 per maand vanaf 16 jaar en € 8,50 per maand tot 16 jaar. Je kunt een instrument bij ons lenen en tegen een relatief laag tarief les krijgen van een gediplomeerde docent.

Repetities

We repeteren op woensdagavonden in het muziekgebouwtje aan Molenstraat 30 in Ophemert. Jonge kinderen van 18.30 – 19.30 uur. Daarna spelen ze een half uurtje mee met de oudere jeugd en volwassenen. Die repeteren van 19.30 – 21.30 uur.

Reacties zijn gesloten.