Euphonia evenement

Eerste Ophemerts Lente Orkest

Is het er nooit van gekomen om een instrument te leren spelen terwijl het je toch heel leuk lijkt? Stap dan in het Eerste Ophemerts Lente Orkest. In acht repetities leer je dit voorjaar onder leiding van een ervaren dirigent het instrument van jouw keuze te bespelen. Wanneer je dat nog niet kunt, leer je noten lezen. Omdat je met andere starters samenspeelt zul je verhoudingsgewijs snel vorderingen maken. Als afsluiting geef je met je medemuzikanten een gezamenlijk optreden waarin je kunt laten horen wat je hebt geleerd.

Wanneer?
Acht maandagavonden tussen 4 maart en 20 mei van 19.30 – 20.45 uur.

Voor wie?
Volwassenen uit de omgeving van Ophemert, Zennewijnen, Varik, Passewaaij en Wadenoijen.

Kosten
€99, inclusief een leeninstrument.

Aanmelden uiterlijk 26 februari

Beperkt aantal instrumenten
Een aantal instrumenten is gelimiteerd, dus geef tijdig het instrument van je eerste en tweede keuze door.

Meer informatie en contact voor verdere praktische vragen:
Berendet van Huenen (secretaris van initiatiefnemer Euphonia) via ophemerteuphonia@gmail.com of Herman Timmer (voorzitter Euphonia) via +31 6 22030362

Heb je muzikale vragen? Dan vind je hieronder meer informatie.

Wat moet je kunnen?
Nog niets. Je kunt helemaal blanco starten. Tijdens de repetities leer je de techniek om  je instrument op de juiste manier te bespelen. Ook komen tellen, noten lezen en samenspel aan de orde. Je zult verbaasd zijn over hetgeen je na 8 repetities kunt laten horen met je medemuzikanten.

Welke instrumenten zijn er?We hebben diverse koperinstrumenten zoals trompetten, een trombone en een bas voor je klaarliggen. Ook kun je kiezen voor een klarinet, dwarsfluit, of saxofoon. Divers slagwerk, waaronder een klokkenspel (een soort kleine xylofoon), behoort ook tot de mogelijkheden.

Krijg je naast de repetities ook les?
De les vindt plaats tijdens de repetities.

Welk repertoire speelt het orkest?
Zodra we weten wie er mee doen, inventariseert de dirigent de wensen en stelt hij een aansprekend en divers repertoire samen. Laat het vooral weten als je speciale wensen hebt.

Is er ook een muzikaal aanbod na afloop van het lenteproject?
Je bent welkom om je instrument wat langer te lenen (tegen een kleine vergoeding) en voor een relatief laag tarief lessen te nemen in Ophemert. Wanneer je zover bent, kun je instappen bij de repetities van de muziekvereniging in Ophemert of bij een ander orkest.

Nog meer vragen? Neem dan contact op met Jaap van Stam (dirigent) via jvanstam11@hetnet.nl of +31 6 20369138