DIJKVERSTERKING TiWa

Laatste Nieuwsberichten

2024
2023

Buurtbus ingrijpende en langdurige omleidingen

De deuren van uw buurtbus, Arriva-lijn 248 (Tiel-Zaltbommel v.v.) staan open voor passagiers maar ook voor nieuwe vrijwillige chauffeurs.

Er komen na de bouwvakvakantie twee grote, ingrijpende en langdurige omleidingen aan. Daardoor vervallen een aantal haltes in Varik en Ophemert.

Omleiding 1, start 21 augustus 2023 en duurt waarschijnlijk tot einde dijkverzwaring: De route vanaf station Tiel blijft normaal tot de halte bij voormalig winkelcentrum Kwadrant, dan slaat de bus op de rotonde rechtsaf en gaat op de volgende rotonde linksaf de Provincialeweg op. Op de volgende rotonde ( de Berenkuil ) gaat de bus linksaf en slaat vervolgens direct rechtsaf de Lingedijk op en rijdt achter het station Passewaaij langs, hier is een nu een halte geplaatst. De bus rijdt door langs het Chinese restaurant (halte Zwaan) en slaat op de volgende kruising linksaf de Dreef op en vervolgt deze tot Ophemert en rijdt rechtdoor via de Pippersestraat de Bommelsestraat op. Ter hoogte van het voetbalveld is nu een halte geplaatst. De bus volgt de Bommelsestraat tot het tankstation en gaat daarna linksaf de Paasweg op. Aan het einde van de Paasweg slaat de bus rechtsaf en rijdt langs de Brandweerkazerne Varik via de Achterstraat de Keizerstraat op.

Hier begint de volgende omleiding , omleiding 2, die start op 14 augustus 2023 en duurt tot het einde van de opknapbeurt van de Walgtsestraat in Varik, de verwachting is eind van dit jaar. De bus gaat linksaf de Molenstaat in en aan het einde daarvan rechtsaf de Waalbandijk op tot de Gemeneweg in Heesselt en gaat via de Gemeneweg linksaf de Gerestraat in en volgt dan de gebruikelijke route naar Zaltbommel.

Vanuit Zaltbommel rijdt de bus een tegenover gestelde route. Er vervallen een aantal haltes, volg de website van Arriva en de Glimble app voor reisinformatie.

Lees verder > Lees minder

Vaste links

Mekante Diek

Heeft u vragen over de werkzaamheden?
Mekante Diek is bereikbaar via 06 21 59 09 37 (op werkdagen tussen 8.00 – 16.00 uur bereikbaar) of via omgeving@mekantediek.nl

Bezoek-/Postadres: Weiweg 2b, 4064 CJ Varik

De Bouw App

De Bouw App instructie

Reacties zijn gesloten.