Dijkversterking Tiel-Waardenburg: opstarten werkzaamheden na kerstvakantie in uitvoeringsvak E, Zennewijnen

In dit bericht informeren wij jullie over de werkzaamheden op de korte termijn in de buurt van uitvoeringsvak E (Zennewijnen). Vragen over onderstaande ontvangen wij graag, als reactie op dit bericht of door te bellen naar 06 2159 0937.

Klik hier voor uw reactie

Beste bewoners,

Allereerst de beste wensen voor 2024. Na twee weken kerstvakantie zijn wij deze week weer gestart met het werken aan de dijk tussen Tiel en Waardenburg. De waterstand in de Waal houden we nauwlettend in de gaten en werkzaamheden worden met de dijkbeheerder afgestemd voor uitvoering. Waar het kan en mag, starten wij de werkzaamheden weer op.

Grondwerk Hermoesestraat – Bredestraat

Deze week gaan wij verder met het ontgraven van de damwandsleuf. De damwandsleuf ontgraven we verder tot ongeveer tussen Hermoesestraat 12 en Waalbandijk 89. De verwachting is dat we daar eind week 3 (volgende week) mee klaar zijn.

Aanbrengen damwanden & voorboren

Donderdag 11 januari, morgen, starten wij in de loop van de ochtend het aanbrengen van damwanden weer op. 12 damwandplanken worden nog trillend aangebracht, naar verwachting duurt dit 1 dag. Nadat deze 12 damwandplanken zijn aangebracht kunnen wij de voorboorstelling aanvoeren. Deze komt in de tweede helft van volgende week en zal dan starten met voorboren op de lijn waar daarna de damwanden worden aangebracht.

Vooruitblik aanbrengen damwanden per adres

Hieronder heb ik een vooruitblik gemaakt naar de damwandwerkzaamheden per adres. Dit overzicht wijzigt op basis van voortgang van de werkzaamheden en/of omstandigheden zoals hoogwater. Ik zal het overzicht in de wekelijkse update blijven vermelden en het aangeven als er iets gewijzigd is t.o.v. de laatst verstuurde versie.

Hermoesestraat 6            week 2: donderdag 11 januari
Hermoesestraat 8            week 3 en 4
Hermoesestraat 12         week 5
Waalbandijk 89                week 6, 7
Hermoesestraat 18         week 8
Waalbandijk 91                week 9, 10
Bredestraat kruising       week 11, 12

Vooruitblik afsluiting Molenstraat – Hermoesestraat

Ook het gedeelte tussen de Molenstraat en de Hermoesestraat wordt op een bepaald moment bij de afsluiting betrokken. Voordat dit kan, moet een passende oplossing voor de fietsersomleiding gevonden en aangebracht zijn. De tweede damwandstelling gaat geen werkzaamheden uitvoeren in uitvoeringsvak E, deze wordt in een ander uitvoeringsvak ingezet. Dat betekent dat de damwandstelling die nu al in E staat, alle werkzaamheden in vak E afmaakt. Naar verwachting sluiten wij vanaf maart 2024 het gedeelte tussen de Molenstraat en de Hermoesestraat af en start het aanbrengen van damwanden op dit gedeelte in de tweede helft van maart 2024.

Met vriendelijke groet,
Chantal Schoen | Omgevingsmanager
Project Dijkversterking Tiel-Waardenburg

c.schoen@duravermeer.nl – 06 3063 28 37

Mekante Diek, Combinatie Ploegam, Dura Vermeer & Van Oord l Project: Dijkversterking Tiel-Waardenburg
Bezoek-/Postadres: Weiweg 2b, 4064 CJ Varik

Reacties zijn gesloten.