Brandweervrijwilligers M/V gezocht!

Brandweervrijwilligers M/V gezocht!

Binnen de VRGZ (Veiligheidsregio Gelderland-Zuid) hebben we in onze omgeving een volwaardige en 7×24 uur opererende brandweerpost. Deze brandweerpost heeft als werkgebied grofweg de cirkel Bredestraat Zennewijnen, Wadenoijen, Est, Opijnen en Ophemert.

De huidige locatie van de post aan de Achterstraat in Varik voldoet niet meer aan de huidige eisen en heeft de VRGZ besloten deze post binnen afzienbare tijd te gaan vervangen en verplaatsen, mogelijk dichter naar Ophemert, de grootste kern binnen het werkgebied.

De huidige brandweerpost wordt bemand door 15 vrijwilligers onder leiding van één groepschef waarvan de meeste in Varik en omstreken woonachtig zijn. De ideale bezetting van de post is tussen de 18 en 20 personen. Momenteel komt de brandweerpost ca. 5 vrijwilligers te kort om te kunnen voldoen aan alle gestelde eisen. Omdat de post zeer waarschijnlijk dichterbij Ophemert komt is het zeer wenselijk dat er meer brandweervrijwilligers uit Ophemert gaan komen, deze post is ook voor ons dorp zeer belangrijk!

Kom jij onze brandweerpost versterken?

Onze brandweerpost is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor onze inwoners en anderen. Brandweervrijwilliger zijn is een mooi en dankbaar vak! Als brandweervrijwilliger investeer je tijd in het vakbekwaam worden, zo wordt je opgeleid tot manschap. Daarnaast zijn er daarna diverse mogelijkheden om je verder door te ontwikkelen. Wij oefenen wij elke maandagavond om onze vaardigheden op peil te houden en het teamgevoel te behouden.

Brandweervrijwilliger zijn doe je niet voor niets: je ontvangt een goede vergoeding voor jouw inzet. Deze vergoeding bestaat uit een vaste jaarvergoeding en daarnaast een variabele vergoeding voor de uitruk en oefen uren.

Ben jij 18 jaar of ouder en beschik je over een goede gezondheid? Dan zoeken we jou!

Interesse? Meer informatie?

Neem contact op met groepschef Pim van der Veen, 06-5777 5969 of pim.van.der.veen@vrgz.nl

Reacties zijn gesloten.