Aftrap project ‘KIEK UUT’

Samen voor een veilig buitengebied

Buitengebieden zijn interessante plekken voor criminele activiteiten. Er is vaak weinig toezicht. De gemeente West Betuwe werkt samen met verschillende partijen om het toezicht te vergroten en het buitengebied van de gemeente veilig te houden. Inwoners kunnen hierbij helpen.

Een leegstaande schuur waar van de één op de andere dag regelmatig onbekende auto’s af en aan rijden. Mensen die plotseling, zonder dat ze de loterij hebben gewonnen, in een dure auto rondrijden. Dit zijn signalen die kunnen wijzen op criminele activiteiten. De gemeente West Betuwe start samen met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, politie, brandweer en andere samenwerkingspartners het project ‘KIEK UUT’. Het doel: het buitengebied van West Betuwe leefbaar en veilig houden. Vandaag is de officiële aftrap. De eerste stap: goed zicht krijgen op alles wat speelt. Inwoners en ondernemers in het buitengebied zijn daarom betrokken bij het project. Een enquête heeft veel informatie opgeleverd die de basis vormt voor een gerichte aanpak.

Meld verdachte zaken

Burgemeester Servaas Stoop: “Een veilig buitengebied vraagt continue aandacht. We hebben als gemeente alle oren en ogen nodig om een goed beeld te krijgen van wat zich allemaal in het buitengebied afspeelt. Alleen met elkaar kunnen we criminaliteit zoveel mogelijk weren en voorkomen. Inwoners zijn dan ook onmisbaar voor ons. Daarom de oproep: ziet u iets verdachts? Geef het door! Dat kan anoniem, via Meld Misdaad Anoniem (M.) te bereiken op telefoonnummer 0900 – 7000, of neem contact op met de politie via 0900 – 8844 of 112 (bij spoed, heterdaad).”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *