Inschrijving Cultuurprijs West Betuwe geopend

Vanaf nu is het voor cultuurmakers mogelijk om in te schrijven voor de Cultuurprijs West Betuwe 2023. Wethouder Cultuur en Kunst Rutger van Stappershoef maakte dit bekend tijdens het cultuurfestival West Betuwe Bruist. Hij voerde daar gesprekken met deelnemende cultuurmakers en jongeren over wat cultuur en kunst voor hen betekent.

Iedere twee jaar reikt de gemeente West Betuwe de Cultuurprijs uit en geeft daarmee een waardering aan het rijke culturele veld in de gemeente. Enerzijds is het een waardering voor de kunstzinnigheid en de creatieve uitwerking. Anderzijds is het een erkenning en een waardering voor de verbindende rol die cultuurmakers spelen in de samenleving.

Sociale ontmoeting

En die verbinding, daar draait het om volgens Wethouder van Stappershoef. “Cultuur & kunst uit zich in alle lagen, op allerlei niveaus en in alle mogelijke vormen. Het gaat van semiprofessioneel niveau naar amateurkunst, naar tradities en West Betuwse gebruiken. De gemeenschappelijke deler is de zingevende en verbindende rol die cultuur en kunst speelt. Het laat inwoners inspireren, ontmoeten en meedoen, niet alleen als culturele organisatie, vereniging of club, maar ook als inwonend publiek die cultuur en kunst aantrekt. Het brengt inwoners en kernen in beweging en bij elkaar. En dat verdient een prijs.”

Uitreiking

Tot 20 november kunnen cultuurmakers via de website van de gemeente hun culturele inzet of dat van anderen aanmelden. Ook is er de aanmoedigingsprijs die zich voornamelijk richt op vernieuwende ideeën. Een vakkundige jury beoordeelt de inschrijvingen. Eind 2023 reikt de gemeente de Cultuurprijs West Betuwe uit.

• Foto: Daniëlle Corbijn. Wethouder Rutger van Stappershoef tijdens West Betuwe Bruist zingend en in gesprek met jongeren over hun belevingswereld van cultuur & kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *