Hoogstambrigade Tielerwaard doet mee aan NLdoet

Velen handen maken licht werk en het is gezellig en leerzaam.

Op 11 maart van 08.30- tot 12.00 uur werkt de Hoogstambrigade Tielerwaard in Opijnen aan de Zandstraat 60 in een hoogstamboomgaard die behoort bij een authentiek boerenerf zoals we dat in het midden van de vorige eeuw in de Betuwe aantroffen.

De werkzaamheden bestaan uit snoeien, takken verzamelen en gereedschap onderhoud om daarmee een bijdrage te leveren aan het behoud van landschapselementen met grote ecologische en cultuurhistorische waarden. We nodigen iedereen uit om langs te komen en -als het even kan- mee te helpen om zo kennis te maken met het werk van een hoogstambrigade. En vind je dat leuk? De hoogstambrigade zoekt nieuwe enthousiaste en daadkrachtige (kandidaat) snoeiers. De stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteunt ons met snoeicursussen en gereedschap.

Tijdens deze activiteiten is er koffie en kan men sap en cider proeven van het fruit uit de boomgaard. Tevens kan men zich informeren over de samenwerking en ondersteuning van deze vrijwilligers door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *