GESCHEIDEN INZAMELEN INCONTINENTIEMATERIAAL EN LUIERS NU MOGELIJK

Luiers vullen de afvalbak van veel jonge gezinnen. Ook incontinentiemateriaal neemt een groot deel van het restafval in beslag. Het goede nieuws is dat dit afval te recyclen is. Van luiers en ander incontinentiemateriaal kan het plastic worden hergebruikt. De rest is grondstof voor biogas.

Nu ook in Ophemert 
De speciale afvalcontainer staat in de Molenstraat, tegenover de oude supermarkt. U opent deze container met de AVRI afvalpas die u al hebt.

Kosten
De kosten voor het apart inzamelen worden al verrekend via de afvalstoffenheffing. Inwoners van de gemeente West Betuwe betalen daarom GEEN bedrag per inworp.

Speciale inzamelzak of eigen zak?
Gebruik voor deze container de speciale inzamelzak, gratis verkrijgbaar bij diverse supermarkten, apotheken en drogisterijen. Kijk op de pagina van uw gemeente welke winkels de inzamelzakken verstrekken. De zakken zijn transparant zodat de verwerker goed kan zien wat er in de zak zit. Zit er te veel ander materiaal in dan luiers of incontinentiemateriaal dan is er een kans dat het afval alsnog als restafval moet worden verbrand. Eigen zakken gebruiken mag ook, zolang deze ook transparant, stevig en goed afsluitbaar zijn. Dit voorkomt geuroverlast.

Afhaaladressen inzamelzak
Er is op dit moment nog geen afhaaladres in Ophemert. Zodra dit er komt laten we het u weten. Dichtstbijzijnde uitgiftepunt waar de inwoners van Ophemert op dit moment gebruik van kunnen maken (in volgorde van afstand) is:

Buurthuis Toevershof Walgtsestraat 5 4064CK VARIK
Dorpshuis Est Dorpsstraat 12 4185NA Est
Keijsershof gemeenschapshuis Zandstraat 27a 4184EE Opijnen
Albert Heijn Achter ’t Veer 6 4191AD Geldermalsen
Albert Heijn van Doorn Maximaplein 8 4191XT Geldermalsen
Alphega apotheek Rijksstraatweg 64 4191SG Geldermalsen
Alphega apotheek Herman Kuijkstraat 17 4191AH Geldermalsen
Coop / Plus Rijksstraatweg 30 4191SR Geldermalsen
Coop / Plus De Vergt 12 4181RA Waardenburg

Meer informatie:
https://www.avri.nl/inwoners/afval/inzameling-incontinentiemateriaal/

 

Reacties zijn gesloten.