Dijkversterking Tiel-Waardenburg: update werkzaamheden uitvoeringsvak E

In dit bericht informeren wij jullie over de werkzaamheden op de korte termijn in de buurt van uitvoeringsvak E (Zennewijnen). Vragen over onderstaande ontvangen wij graag, als reactie op dit bericht of door te bellen naar 06 2159 0937.

Klik hier voor uw reactie

Werkzaamheden

De voorboorstelling wordt maandag (22 januari) aangevoerd en zal dan beginnen met voorboren. We verwachten dat de damwandstelling daarna op dinsdag of woensdag weer begint met het drukkend aanbrengen van damwanden. We starten ter hoogte van Hermoesestraat 6 en werken in de richting van Tiel. Daarnaast werken we verder aan het graven van de heisleuf.

Eind januari is opnieuw een hoogwatergolf voorspeld. Tot het einde van week 4 heeft dit geen gevolgen, is nu de verwachting. We blijven dit in de gaten houden, mocht er iets veranderen dan ontvangt u hierover bericht.

Vooruitblik aanbrengen damwanden per adres

Hieronder heb ik een vooruitblik gemaakt naar het aanbrengen van damwanden per adres. Dit overzicht wijzigt op basis van voortgang van de werkzaamheden en/of omstandigheden zoals hoogwater. Ik zal het overzicht in de wekelijkse update blijven vermelden. Eventuele consequenties van het hoogwater van eind januari zijn hier niet in verwerkt. Voorafgaand aan het aanbrengen van damwanden graven wij de heisleuf en boren we, op de plekken waar dat nodig is, voor.

Hermoesestraat 6, week 4
Hermoesestraat 8 week 4 en 5
Hermoesestraat 12 week 6
Waalbandijk 89 week 7, 8
Hermoesestraat 18 week 9
Waalbandijk 91 week 10, 11
Bredestraat kruising week 12, 13

Afsluiting Roeierspad

Vanaf half februari sluiten we het Roeierspad af tussen de Bredestraat en de Zennewijnenseweg. Fietsers worden omgeleid over de Waalbandijk. Via de oprit bij de Zennewijnenseweg en de Bredestraat kunnen fietsers de Waalbandijk op. Dit gedeelte van de Waalbandijk is alleen toegankelijk voor fietsers. We sluiten het Roeierspad af om onze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.

Bewonersavond ontwikkellocaties

25 januari organiseren we in samenwerking met Waterschap Rivierenland een inloopbijeenkomst over ontwikkellocaties, werkzaamheden en planning van de dijkversterking. Tussen 18:30 en 19:30 uur kunt u binnenlopen in Huis Op Hemert (Blankenburgsestraat 3, Ophemert). Aansluitend, van 19.30 tot 22.00 uur, organiseert gemeente West Betuwe een informatiebijeenkomst Gastvrije Waaldijk. Ik kan me voorstellen dat er verwarring is ontstaan over de brief die jullie daarover gekregen hebben. Alle ontwikkellocaties liggen in gemeente West-Betuwe en daarom voor jullie niet of minder bekend. Tijdens het gedeelte van de gemeente West Betuwe zal hier dieper op ingegaan worden. Dit is voor jullie om die reden niet/minder relevant. Klik hier voor het agenda item.

Met vriendelijke groet,
Chantal Schoen | Omgevingsmanager
Project Dijkversterking Tiel-Waardenburg

c.schoen@duravermeer.nl – 06 3063 28 37

Mekante Diek, Combinatie Ploegam, Dura Vermeer & Van Oord l Project: Dijkversterking Tiel-Waardenburg
Bezoek-/Postadres: Weiweg 2b, 4064 CJ Varik

Reacties zijn gesloten.