Jazz in de Muziekschelp Ophemert

 
 
 

Op zaterdagmiddag 4 juni 2022 vind er een kleinschalig jazzfestival plaats in de historische Muziekschelp in Ophemert. De concerten vinden plaats van 14:00 uur tot 18:00 uur. Bezoekers mogen zelf een kleedje of klapstoel meenemen en de toegang is gratis.

De Muziekschelp staat midden in het dorp en is een karakteristiek monumentaal podium voor buitenkunst. De schelp is zo gebouwd dat de akoestiek voor het publiek het allerbeste is. De bands zullen dan ook zonder versterking spelen. Speciaal voor dit evenement wordt er tijdelijk een grote concertvleugel geplaatst.

De jazzbands die dit jaar spelen zijn het Lumen Jazz Trio, de Betuwse band Fwench Connection en de gelegenheidsformatie Ophemert Jazz Giants, met onder meer jazzpianist en inwoner van Ophemert Bert van den Brink op de vleugel.

Bert van den Brink (photo: Melle Meivogel)

Tijdens het evenement zijn ook lokale ondernemers aanwezig met lokale heerlijkheden, zoals vers fruit, kaas, worst, diverse fruitsappen, wijn en bier.

Meer over de bands:

Het Lumen Jazz Trio wordt gevormd door Lucas Mutsaers op piano, Wouter de Jong op drums en Melvin Könings op contrabas. Deze formatie speelt met een hoge dynamiek, dus afwisselend van heel zacht naar heel fel en alles wat er tussen zit. Ze voeren een sprankelende dialoog en hun repertoire is gericht op bekende melodieën. Jazz is ooit begonnen om populaire muziek (toen musical liedjes) in een swingend (dans) jasje te gieten. Dat doet dit trio ook, maar dan met nummers uit de top2000. Deze formatie heeft een compleet eigen geluid, met een eigen groove en verrassende arrangementen.

Fwench Connection komt rechtstreeks uit de Betuwse klei, met Frans van Oostrom uit Zoelmond op e(c)lektrische gitaar, zanger Bert Jacobs uit Tiel, Jan de Kroon uit Leerdam op piano, en uit Ophemert Melvin Könings op contrabas en Frank van de Woestijne op drums. Deze formatie is vernoemd naar oprichter Frans (Fwench) van Oostrom. De band speelt popnummers uit de top 2000 in een nieuw, funky en jazzy jasje. Herkenbare hits verbouwen ze in hun eigen aanstekelijke stijl en dynamiek. Ieder optreden is een belevenis.

The Ophemert Jazz Giants is een bijzondere gelegenheidsformatie uit Ophemert. In dit kleine Betuwse dorp woont een aantal steengoede jazzmuzikanten. Meesterpianist en multi-instrumentalist Bert van den Brink speelt met regelmaat op alle grote internationale jazzpodia met grote jazz giganten en heeft talrijke jazzalbums uitgebracht. Frank van de Woestijne is drummer en speelt in diverse formaties vaak samen met jazzcontrabassist Melvin Könings. Alain
en Amber Pondman kennen we als de ondernemers uit Ophemert van Volvo Lotte, maar Alain is ook een geweldige saxofonist en Amber een virtuoze zangeres.

Meer informatie:
Melvin Könings
06 – 4262 7976
melvin@mkunlimited.nl
Website: https://fb.me/e/2vJRSoxnh

 
 
Muziekschelp Ophemert
Molenstraat 18, 4061 AC Ophemert

 

 

Reacties zijn gesloten.