Stuur ons een mailtje met info en je activiteit komt ook in de dorpsagenda: dorpsplein@ophemert.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling LEVENSKUNST!

14 februari om 20:00 - 22:00

Monique Mortier exposeert in koor Sint Pieterskerk Tricht

Onder de titel ‘Levenskunst’ zijn in de periode tussen 12 februari en 3 april (de veertig dagen voor Pasen en de Paasdagen) schilderijen te bezichtigen van onze streekgenoot Monique Mortier uit Ophemert.

Monique begon haar loopbaan als Neerlandica, werkte als vrijwilliger in een hospice, volgde de opleiding Stervensbegeleiding en had jarenlang een praktijk voor stervens-en rouwbegeleiding. In die periode schreef ze het boek ‘ Keuzes voor het sterven, in het leven voorbereid zijn op het einde (2007). In haar praktijk ontdekte ze ook de kracht van het werken met creatief therapeutische middelen.

 

Sinds een aantal jaren concentreert ze zich volledig op het schilderen, waarbij ze zich onder meer laat inspireren door haar woon- en leefomgeving bij Ophemert aan de Waalkant. Voor Monique is schilderen letterlijk een vorm van levenskunst geworden en dat is dan ook de titel van de expositie die vanaf Aswoensdag tot en met Pasen in het koor van onze Sint Pieterskerk te bezichtigen is. Dit op dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur, op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur, als de banner met ‘Welkom in de kerk’ aan het hek hangt en altijd na afloop van de zondagse kerkdiensten en de avondgebeden op woensdag.

De commissie Kunst in de Sint Pieter nodigt eenieder van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken. Op woensdagavond 14 februari is er om half acht een kort avondgebed in de kerk, waarna om 20.00 uur een ontmoeting met Monique te midden van haar schilderijen volgt, rond datzelfde thema ‘Levenskunst’. We hopen naar aanleiding van haar verhaal en de door haar ten toon gestelde werken met elkaar in gesprek te komen over thema’s als: omgaan met lijden en verlies, rouw, het gaan van een ‘kruisweg’, over toch doorgaan, hoop en vertrouwen. U bent van harte welkom. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

Adres:

Sint Pieterskerk, Kerkstraat 6 in Tricht (bij Geldermalsen)

Monique Mortier
schilderen als levenskunst
moniquemortier.nl levenskunst@moniquemortier.nl 0644 180 685

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Staat je evenement er nog niet bij, mail ons even: dorpsplein@ophemert.nl

Reacties zijn gesloten.