Te paard van Culemborg naar Aalden

Een zware tocht van 200 kilometer die de 44 jarige Bianca Schipper uit Ophemert gaat maken. Samen met haar Friese paard Fenna vertrekt zij op 20 oktober vanuit Culemborg en zal naar verwachting op 31 oktober arriveren bij recreatieboerderij De Gelpenhoeve van Nienke Leenman (36) in Aalden. Deze tocht maakt ze niet zomaar; ze wil geld inzamelen voor een speciale rolstoel voor Nienke.
Nienke zit door een spierziekte in een rolstoel en heeft een actief en zelfstandig leven. Zo heeft ze jaren aan de top gestaan in het rolstoeldansen, en runt ze nu De Gelpenhoeve samen met haar vriend Peter.
Vanaf de zijlijn ziet Bianca hoe dat de lichamelijke situatie van Nienke achteruit gaat. De handbewogen rolstoel die ze tot nu toe gebruikt volstaat niet meer; een speciale elektrische voorziening is nodig : een “wheelchair in balance”(WIB). Een rolstoel op basis van een segway waarmee Nienke zonder grote inspanning alle ondergronden op kan . Zelf het bos in en het weiland op met haar hulphond maar ook het strand is geen probleem met deze rolstoel.
Helaas is deze rolstoel zeer kostbaar en een vergoeding van ( een deel van) de kosten zal er waarschijnlijk niet in zitten. En daarom deze inzameling.
Via de link https://www.doneerdoel.nl/actie/855/freee-unicorns-trektocht-te-paard-voor-speciale-rolstoel kan je Bianca sponsoren .
Meer informatie via de facebook pagina: https://www.facebook.com/teamfreeeunicorns

Contact informatie:

Bianca Schipper 06-20631109 freeeunicorns@gmail.com
Nienke Leenman 06-18882495
Donaties via rekeningnummer NL25INGB0794253806
https://www.doneerdoel.nl/actie/855/freee-unicorns-trektocht-te-paard-voor-speciale-rolstoel
https://www.facebook.com/teamfreeeunicorns
www.2kerr.nl

Aanvullende informatie Nienke Leenman

Geboren op 2 juni 1982 in Zwolle en na haar jeugd in Brabant doorgebracht te hebben sinds 2008 weer woonachtig in het noorden. En wel in Aalden, Drenthe.
Ze runt hier een recreatieboerderij samen met haar vriend Peter Flipsen.
Sinds haar 12e heeft ze een spier- zenuw aandoening. Jarenlang heeft ze samen met haar broer Mark aan de wereldtop gestaan met rolstoeldansen
De afgelopen jaren heeft ze zich regelmatig ingezet voor het goede doel. Zo heeft ze tijdens de Twentse rolstoelvierdaagse 4x 50 km gerold en daarmee ruim 2000 euro opgehaald voor stichting Make a Wish.
En 2 jaar geleden heeft ze samen met haar hulphond het Pieterpad gerold in haar rolstoel, ruim 500 kilometer van Maastricht naar Pieterburen en daarmee ruim 7500 euro ingezameld voor hulphondenschool de CLiCK.

Foto Nienke: Chantal Borgmann
Foto freee: 2kerr

Aanvullende informatie Bianca Schipper

Geboren in Amsterdam op 4 april 1974, getrouwd met Martin Schipper in 1998 en trotse moeder van 3 kinderen.
Runt samen met haar man Martin een optiek in Culemborg en woont in Ophemert.
Een druk leven met honden paarden en ondanks haar fybromyalgie gaat ze aan de tocht beginnen met haar 18 jarige Friese merrie Fenna.
Foto Bianca: Splash fotografie

Eén reactie:

  1. Verder wil ik op het paard alleen de hoogst noodzakelijke dingen mee nemen en brengt mijn man elke dag de bagage van A naar B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *