Aanpak riool Kapelstraat in Ophemert uitgesteld

Met de chaotische taferelen bij de werkzaamheden aan de Weverstraat in Ophemert in het achterhoofd heeft de gemeente West Betuwe de aanpak van het riool in de aangrenzende Kapelstraat in de ijskast gezet. Voor de bewoners van de Weverstraat stond 2018 in het teken van een opgebroken wegdek, modderpoelen, besmeurde woonkamerramen en automobilisten die hun banden lek reden op het puin in de straat.

Bewoners klaagden destijds ook over de communicatie met de toenmalige gemeente Neerijnen. Hoewel er soms wekenlang niets gebeurde, kwam er maar geen verklaring uit het gemeentehuis en deed ook de projectleider er het zwijgen toe. Uiteindelijk verwees Neerijnen alle vragen door naar de Avri , die de opdrachtgever van de aannemer was. Avri en de aannemer Harteman uit Tiel gaven destijds toe dat hun aanpak van de Weverstraat geen schoonheidsprijs verdiende, maar verwezen ook naar tegenslagen als de hoge grondwaterstand, slechte weersomstandigheden en de vorst.
Uitstel

Nu de Avri het project van de Kapelstraat heeft overgedragen aan West Betuwe, heeft die gemeente besloten tot een nader onderzoek met automatisch een uitstel van de werkzaamheden tot gevolg. Volgens een woordvoerder wordt eerst bekeken of het ontwerp van de riolering robuust genoeg is om het water bij hevige regenval te kunnen verwerken. Een overweging is om het regenwater bovengronds af te voeren.

Later dit voorjaar plant de gemeente een inloopavond voor de bewoners van de Kapelstraat om hen te informeren over de uitkomsten van de onderzoeken. De geplande aanpak van hun straat in april is daarmee van de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *